3 instagram.

 
1. Den är numera påbörjad och jag befinner mig läget då jag nästan är i stånd till att ta med den till skolan när det är dags att lägga ifrån sig den på morgonen. 
 
 
Fredagslyxade med mor och syster förra veckan. En patisseriebricka på Global Living och sedan var vi glada i flera timmar. Favoriten var kokostoscan.  
 
 
Sibsen kom över och ville höra Rhodos-skvaller. Just denna typ av häng hör till de bättre måste jag säga... Bara vara/snacka/skratta. Sådant som man bara kan göra när man verkligen känner varandra. Vi har ju kommit till den punkt då vi knappt ringer på ringklockan till varandra längre. Kanske lika bra, eftersom några utav oss eventuellt ska bli roommates inom en snar framtid...  
 

Införskaffat.

 
I söndags var det bakluckeloppis på mitt kvarter. Är inte så mycket för denna typ av shopping i vanliga fall eftersom det ALLTID är cirkus 99.9% skit men denna gång var faktiskt den där lilla 0.01-procenten med mig. Solglasögon + höstkofta + plåtburk = 40 kr. Som hittat. Och vad vi ska hitta på med den där lilla fina slitna plåtburken lär väl visa sig. 
    
Sen så svängde jag in på Akademibokhandeln häromdagen för att bara titta runt lite grann. Jag brukar liksom göra så. Att den skulle stå där, med det omslag jag haft på näthinnan i x antal veckor, det visste jag innan. Så jag tog upp den, bläddrade lite, läste lite baksida. Bara titta. Så blev det plötsligt dags att gå och när jag skulle ställa tillbaka den i bokhyllan kände jag direkt att nä, jag kan inte släppa den nu, så den fick helt enkelt bli min. Sista delen i Torka aldrig tårar utan handskar-trilogin. Nu har jag alltså sett hela tv-serien, köpt alla böcker och sett teatern. Känner att detta kanske inte var mitt mest taktiska köp då jag egentligen borde stoppa näsan i Du och jag i trafiken... 
 

Sibs.

 
Lördagen innebar några timmars fotopromenad med sibbarna (som jag åker till London med om två månader och fyra dagar) och en bråkdel av resultatet ser ni ovan. Vi gick till en äng där vi hittade en stig som ledde till en dunge som var helt fab att använda som fotomiljö. Gillar särskilt Johannas "jag-är-ensam-och-förtryckt-och-har-inga-vänner-pose på bild nummer två och filmaffisch-känslan på bild nummer fem... 
 
Söndag har varit skriva, skriva, skriva och en tripp till gymmet för 5 km löpning. Ja, jag har skrivit in mig på ett gym och jag känner mig som Bambi på hal is men det ska väl gå när man grottat in sig lite och fått lite mer koll på var och när och hur man ska dra sitt kort hit och dit. Avslutar iallafall denna vecka med två avsnitt av serien jag blivit nykär i - Gossip Girl. Godnatt!
 
 
 

Minimal.

 
Jo, det ser ut som att det blir lite minimalistiskt i höst. Det blir säkert bra. 
 
En filmlektion, en lunch, ett eftermiddagsmöte, en familjemiddag, ett glas vin med klasskompiar, en utgång för att vi har klarat första veckan. Det är fredag, det. 
 
 
 

Krogenväskan.

 
Ett litet Rhodosköp här då. Inhandlat från den extremt spännande och exotiska affären H&M. Dock den grekiska versionen, vilket innebar att valutan var euro. Utnämner den härmed till krogenväskan. Nu återstår bara en större jäkel med plats för dator, skrivblock och annat onödigt som måste släpas land och rike runt mer eller mindre varje dag. 
 
 

2013.08.21

 
Döper härmed om mig till Trassel. Nej, men seriöst. Extremt dålig hårdag. Extremt. Tacka fan för hatt en dag som denna. Och tack till butiksbiträdet på Cubus som sa att jag var snygg idag. Och även ett tack till alla som kom ihåg att jag har namnsdag. Tack, tack, tack. 
 
Ber om ursäkt för lite ljusknäppa bilder på grund av smuts på linsen men gjorde allt jag kunde i PHOTOSHOP (<3333) för att rädda det som räddas kunde. Japp, jag har fått tillbaka min skoldator idag inklusive alla de program som en photoholic behöver för att känna sig fullständig. Lyckan, lyckan, lyckan. Detta betyder att jag ikväll parkerar mig i soffan med en fet tékopp och ett gäng bröllopsbilder för redigering. DET, mina vänner, är avkoppling. 
 

EN HADE JU TYDLIGEN MISSAT ATT DET KOMMIT EN ANDRA TRAILER

 

Syster.

 
Syrran var så fin i håret för någon dag sedan att jag var tvungen att föreviga det mot min fotovägg. Förresten har det liksom börjat sjunka in att hon blivit så satans stor på senaste tiden?!
 
Sedan sist har jag varvat långa jobbtimmar (klar med jordgubbar för i år och förhoppningsvis forever nu) med ytterst tappra försök till att hosta upp mina egna lugnor. Jag har drabbats av den ökända Rhodoshostan som inte verkar vilja ge sig i första taget. Sedan har jag hunnit gå hela två dagar av mitt tredje och sista år på gymnasiet. Det är med mycket blandade känslor kan meddelas. Vi kommer nog att återkomma till det en hel del under det här året. Men allt är bara så himla nytt nu. Ingen handboll att falla tillbaka på och en oskriven framtid som närmar sig med stormsteg. Ni kan ju förstå att den annars så tankspridda Jonna nu verkligen har fått något att bita i. 
  
 

Repeat repeat repeat.

 

Bella.

 
Häromdagen mötte jag upp denna tjej för en kaffe-ur-termos-dejt och allmänt mysplåtande. Jag ville upptäcka min nya babe (som obviously fungerar alldeles utmärkt) men dock så blev det lite mer snack än verkstad denna gång. Men så kan det ju bli ibland.   
 

Man kommer att bli kantstött, det kommer man.

jag vet inte vad jag ska skriva. för första gången på vad som känns som år och dar vet jag inte vad jag ska skriva. jag börjar trean om en vecka. jag ska ha en första skoldag. träffa mina lärare. min klass. jag ska äta lunch i konserthuset. jag ska ta ett skolfoto. få läxor. ha raster. ett höstlov. en julavslutning. kämpa för de där jävla betygen som ryktas vara nyckeln till framgång i det vi kallar livet.

allt för sista gången.

sedan, efter vad som sägs vara några euforiska minuter på ett risklätt lyckoflak, ska jag på svajiga egna ben resa mig och stappla ut i världen. jag är inte den första och inte den sista. ändå så jävla rädd. så satans förbannat jävla rädd. jag tror att jag då på allvar kommer att stå framför den demon som förstört så mycket. som lärt mig så mycket. den sista striden. demonen eller jag. vem går segrande ur den sista striden. den största striden.

för jag tror att vi alla har en demon inom oss i varierande form och storlek. vissa ger den mer plats och vissa ger den mindre. somliga lyckas förinta, andra låter sig slukas helt. vissa bara förnekar.

man kommer att bli kantstött, det kommer man. det kommer att svida, bränna och smärta men det läker ju alltid, det vet vi ju. även om det kan vara svårt att komma ihåg när man blöder och blöder och blöder. för egentligen är det ju inte det köttiga såret som kommer att göra ont i längden. det är ärret. men det kan man ju gömma.

jag vill skrika och kasta saker omkring mig. ligga nästan förlamad på ett köksgolv. gråta tills tårkanalerna brister. älska villkorslöst. ge och ge utan att någonsin begära något tillbaka. skratta så mycket att mitt ansikte på ålderns höst är klätt med smala skrattrynkor runt ögon och mun. känna stolthet över mina nära. över mig själv. jag vill känna varje känsla som finns i hela världen för att kunna berätta om det för andra.

för om jag inte får berätta vet jag inte vad jag gör. jag har turen att ha en passion. ett mål. en väg. men vad händer med fröken fyhr om hon inte får? jag vet exakt vart jag vill komma och kanske nästan hur jag ska ta mig dit. men om allt ändå raserar,  vem är jag då? när det man alltid trott på och drömt om helt plötsligt inte finns mer. ska jag upptäcka mig själv på nytt då? börja om. kommer jag, trots all träning erfarenhet och uppoffring, att slutliggen låta mig slukas helt av monstret som bor i mig?

nej. det kommer jag inte. för kantstött blir man. och jag kommer att hitta en annan väg, om det visar sig bli nödvändigt. för det finns något inom oss som oftast ligger så djupt begravt att vissa aldrig ens hittar det. något som jag redan varit i kontakt med några gånger trots att jag bara andats i ynka arton år. för när det verkligen gäller, när det verkligen spelar roll. då vet jag att det bultar och ångar och lever.

modet.    

 


"Jonna, det här ska inte bli en festresa."

 
 
Lite suddigt och så men det var typ så det var. Fett kul hade vi.
 
 

Bulls.

 
Titta mycket noga nu för nu har Jonna gjort något vädligt väldigt oväntat. Hon har köpt en keps. Hon som alltid varit mycket tydlig och oblyg med sitt hat mot denna typ av huvudbonad. Det är ju nästan så att man skäms. Slutsats av detta är att jag absolut inte är någon att lita på. Lyssna aldrig på vad jag säger. Fan, jag känner mig nästan lite vilsen. (Men helvete vad bra detta kommer bli till en svart lång rock i höst.) 
 

Tre lyxpizzor.

Jag och min moster experimenterade lite med frukt och pizzadeg för ett tag sedan och upptäckte att det blev en väldigt rolig kombination. Så här blev det!
 
 
Pizza no.1
Päron/chevré/valnöt/honung
 
Kavla ut pizzadegen tunttunttunt och lägg sedan på ett tunt lager av tomatsås. Lägg sedan på tunnaskivor av päron, bitar av chevréost och valnötter. Ringla sedan lite honung över kalaset.
 
Pizza no.2
Mascarpone/jordgubb/myntablad/flingsalt
 
Kavla ut pizzadegen som ovan. Bre sedan på ett tjockt lager av mascarponen och lägg sedan dit skivade jordgubbar och hela myntablad. Toppa med flingsalt när pizzan är gräddad.
 
Pizza no.3
Brie/jordgubb/myntablad/flingsalt
 
Byt ut marcasponen mot brie. Annars gör som Pizza no.2.
 
In i ugnen cirka 5-7 minuter! Pizza no.1 var helt klart min favorit men alla blev så himla goda att det nästan inte är sant. Recept två och tre kan man förresten hitta i nya ELLE.
 

För att vi kommer att se världen tillsammans.

 
Nu tackar 1000D för sig. Jag valde mellan 60D och 700D men eftersom jag är född den 7/7 så blev det alternativ nummer två. Tack vare lite magkänsla också. Känner på mig att vi kommer trivas mycket bra ihop, jag och min nya livskamrat.  
 

Lite Nylon TV.

 
 
 
 
 
Varsågoda!
 

RSS 2.0