Condeco.

När jag var med laget i Göteborg besökte Eve och jag ett café som vi blev minst sagt hopplöst förälskade i. Det hette Condecco och var mer eller mindre himmelriket. Vad jag vet så finns det två i Göteborg och det vi besökte låg på Östra Hamngatan. 
 
Man kunde välja mellan otroligt lyxiga alternativ som dessutom var riktigt vänliga mot en studentplånbok! Till lunch tog jag en räkmacka (standard när man är på växtkusten) och Eve en krämig pasta.
 
Men det som mest slog oss var den fullkomligt fabulösa inredningen... Vad sägs om tegelväggar, mörka valnötsbord, ensamma glödlampor, omaka fåtöljer och små kryp-in lite varstans för en stund av isolering? Att det dessutom spelades Mando Diao var ju inte fy skam. 
 
 
Jag smygfotade en hel del genom gallret (vi satt uppe på ett loft) för sådant är kul. Här på några killar som såg väldigt högst fokuserade ut. 
 
Efter lunchen gick vi en stund på stan innan vi kände att nä, vi vill tillbaka. 
 
Så då gick vi tillbaka för att fika istället! Jag tog en kopp vitt te med smultronsmak och Eve slog på stort med den här skapelsen som var en blandning av krämig chokladmuffins, maräng och hallon. Japp, ögonen rullades bakåt. 
 
Överallt fanns tavlor som berättade hur alla fåtöljer var gjorda och av vilka material. Stället var konstruerat in i minsta detalj. Sådant gillar jag. Har utan tvivel hittat mitt framtida stammisställe i den bästa av städer. Åh, älskade Göteborg.
   

Urladdad.

 
Hallihallå. De två senaste dygnen har varit... likt en berg- och dalbana kan man minst kalla det. I måndags var det JB-festival och jag fick ett stipendium vilket gjorde mig oerhört glad och stolt. På tisdagsmorgonen satt jag och jobbade med klassens skoltidning när plötsligt Fanny ringer och berättar att Peace & Love är inställt och har begärt konkurs. Vi kommer alltså inte att få åka. Det som vi sett fram emot och sparat till ända sedan i höstas. Pengarna kommer vi med största sannolikhet inte ens att få tillbaka. På tisdagseftermiddagen fick jag dock reda på att jag klarade matte nationella vilket betyder att jag aldrig mer behöver bekanta mig med logaritmer och ekvationer etc etc etc. Så då var man helt plötsligt lycklig igen. Men sedan väntade ytterligare jobb med tidningen vilket ledde till att jag tjugo över åtta på kvällen kunde hoppa upp på cykeln för att bege mig hemåt. Hade jag vetat detta när jag tog på mig rollen som chefredaktör alltså...
 
Sammanfattning: Känslomässigt slutkörd. 
 
      

Great minds fuck each other.

 
 
16 vackra, sanna, härliga, sorgsna, peppande och smarta citat från min pinterest att börja måndagen med. Tagga sista nu, kompisar. Snart får vi vila.
  

Vi ska till Danmark.

 
Förra lördagen var det ju ESC i Malmö och eftersom min vän Emma (läs: framtida Christer Björkman) inte fick tag i några biljetter så var vi tvungna att göra kvällen oförglömglig ändå. Så vi gjorde lite ESC-drinkar...
 
... klädde ut oss till forna ESC-deltagare...
 
... och gjorde världsbra ESC-snittar!
 
Eve var Yohanna från Island 2009. Ni vet, is it truuuue, is it ooover, did i throoooow it awaaaay, osv.
 
Emilia blev med hjälp av lite kajalskägg en alldeles ypperlig Sean Banan. 
 
Vi skålade såklart. Stor kväll för ESC-nördar som vi. 
 
Detta var under en väldigt lugn låt vill jag minnas.
 
Sen kom ju mellanakten vilket inkluderade ett gåshudsnummer av Loreen. Emma såg ut så här efteråt. Gumman... Eftersom Danmark vann och det inte är allt för långt till det vackra Köpenhamn så bestämde vi oss för att försöka ta oss dit nästa år. 
 
Annars: matte nationella CHECK bokrapport CHECK bildanalys CHECK engelskauppsats CHECK novell CHECK ledarkrönika till skoltidning CHECK. Har ett historiaarbete, en engelskaredovisning och en hel jävla tidning som ska sättas ihop och skickas till tryck kvar innan jag är klar. Men sen, SEN, får det vara bra för år två på gymnasiet. Har aldrig slitigt så här hårt för mina betyg tror jag. Hoppas att det lönar sig. Puss.    
 

De säger att filmerna borde vara mer som livet. Jag tycker livet borde vara mer som filmerna.

Det ska bli regn i helgen och jag är ledig hela lördagen. Cioncidence? I think not. Min vanliga tur. Men visst finns det en viss charm i att duka upp något gott i sängen och snurra in sig i täcket tills man ser ut som en kokong iförd endast sovtröjan och raggsockor. Jag har gjort en lista åt er. En lista med filmtrailers som jag mer en gärna skulle kunna vila ögonen på när himlen är täckt av tunga mörka moln. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lagresan till göteborg

Förra helgen åkte jag tillsammans med mitt lag till Göteborg på en avslutningssresa. Vi ville nämligen sätta punkt för den bästa säsongen någonsin på ett bra sätt. Här är Julia på tåget.
 
Och här är Jojjo!
 
Vi var tvungna att göra ett tågbyte i Katrineholm och då kände Ellen och Tove att det var dags för vindruvor.
 
Glada målisar!
 
När vi var framme lämnade vi våra väskor på hotellet för att sedan promenera till Scandinavium för att se SM-finalerna! Jag fick inga bra bilder härifrån med Ida fick en hel drös så följande matchbilder är från henne. Invigningen var i alla fall asmäktig med Greyhound och eld och grejer.
 
Peppad Tove!
 
Sävehof vann på damsidan även fast vi tyckte att Lugi förtjänade det mer.
 
När det var dags för herrmatchen var de flesta utav oss helt slut. Inte blev det bättre av Kristiansstads supporterklubb som är störst i hela Sverige. ALLT var orange.
 
Dag två och vi skulle ta oss till Liseberg!
 
I kön till Balder som vi inledde med. Kan stolt meddela att jag tittade hela tiden. 
 
Sockervadd. Obligatoriskt. 
 
Emelie, Julia och Eve när dagen började lida mot sitt slut.
 
Vi hängde en del på hotellrummen också. DJ-Tove som spelade gamla Carola-hits mestadels av tiden.
 
Hannas kunskaper inom nagelvård utnyttjades flitigt. 
 
Vi gick tillbaka till hotellet för att äta middag. Alla svartvita bilder är också Idas förresten. 
 
Alla var ganska så trötta...
 
... eller ja, alla förutom Tove som var väldigt exalterad över att få...
 
... detta serverat framför sig. Så. Himla. Gott.
 
Efter maten sprang (högst oklart varför) vi tillbaka tillLiseberg för att hinna åka lite till. Aldrig sett oss så hyper någonsin! Vi avslutade vistelsen med Atmosfear då jag plus några till debuterade. Kommer aldrig glömma den här synen. Ellen är galningen som hade mod nog att plocka upp kameran 180 m över marken. 
 
På fredagen fyllde Jojjo 18 år så på lördagen fick hon både tårta och present inslaget i ICA's blompapper av oss. Vi satt i lobbyn och åt. Senare insåg vi att det nog var sista gången vi alla befann oss i samma rum. Så oändligt sorgligt.
 
Under den sista dagen gick vi lite på stan. Jag köpte mina absoluta drömbyxor (kommer asap) och upptäckte det optimala cafeét tillsammans med Eve. Tänkte göra ett eget inlägg om det. 
 
Jag påminndes återigen om att jag är så himla fäst vid dessa brudar. Så pass mycket att jag bestämde mig för att köra en försäsong till. Men sen är det slut. 
 

magkort

 
Hade närmare 300 sidvisningar igår vilket är väldigt roligt! Fruktansvärt skönt att få avlasta sig i skriftlig form. Var ganska... uppe i varv igår.
 
Har för övrigt haft världens skönaste eftermiddag med Eve på min altan med enormt mycket mellis (bland annat jordgubbar med nutella) och ett himla effektivt pluggande. Ha en bra kväll!
 

andas andas andas

 
Har uppgifter upp över öronen just nu och nationella prov mest hela tiden vilket är så enormt energikrävande att jag inte orkar med mycket annat. Varje vaken timme går åt till pluggandet eller planering över hur jag ska lägga upp pluggandet. Ganska okul. 
 
Vill bara isolera mig med mitt täcke och svtplay men nej. Måste prestera. Som att krama ur en fuktig disktrasa. Lite till. Och lite till.
 

sthlm

För exakt en vecka sedan åkte jag och systra mi till Stockholm för kvalitetstid. När vi först kom dit inledde vi med lite avcheckningar på köpelistan innan magarna började kurra. Då gick vi till Wayne's för att det låg närmast och för att vi visste vad vi skulle få. Dock så var vi inte beredda på att vi mer eller mindre skulle sitta i Akademibokhandeln och äta. Bokhyllor på både höger och vänster. Men det var väl charmigt det med.
 
En mycket trevlig utsikt hade vi i alla fall. Hötorget i full rörelse. Det var tydligen någon loppis just den här dagen.
 
Jag var bara tvungen att fånga dessa män på bild. Mest för att jag tyckte de såg ut att komma från typ 1930-talet. 
 
Efter ytterligare lite införskaffande av kläder, böcker och annat onödigt köpte vi varsin glasskula och gick tillbaka till Hötorget och satte oss i trappen liksom övriga Stockholm. Framför oss såldes det jordgubbar för fulla muggar. (Det är verkligen bara i april/maj som man kan se folk med pälsmössa och ballerinaskor i samma utstyrsel.)
 
Vi var ju tvungna att kolla in loppisen också.
 
Agatha Christie-deckare lockade som tusan.
 
Liksom klockorna under den repiga glasrutan.
 
Vem säljer ens en sådan här fin gungstol?
 
Lagom trötta och lagom ruinerade tog vi fem-i-fem-tåget hem. Galet vilken mysig dag vi hade. Sötan då. 
 
 
  

vänner

 
Kvällen med mina älskade vänner på Michis altan. Det kommer bli många äventyr för oss framöver.
 
Imorgon klockan tidigt sätter jag mig på tåget med mitt lag för en mysig helg i Göteborg med SM-finaler och allmänt goshäng i världens bästa stad. Vi hörs väl när vi hörs helt enkelt.
 

boyfriend fit

 
Igår, söndag, tog jag och lillsyrran tåget till Stockholm. Köpte dessa boyfriend-fit-jeans på Monki och det är tamejfan bland det skönaste jag någinsin haft på mig. Hade inte en aning om att jeans kunde vara så bekvämt! En god investering med andra ord.
 
För övrigt lyssnar jag på She & Him, tittar på avsnitt efter avsnitt av New Girl och pluggar dygnet runt. Slutspurt!
   

fotoalbum

 
Igår gjorde jag och mina vänner sådant som vi är bäst på - altanmys! Men innan vi begav oss till (den relativt nyblivna 18-åringen) Michis samlades vi hemma hos mig för att slipa till det sista på fotoalbumet som skulle bli vår lilla present till henne. Eftersom vi känt varandra så himla länge (snart 10 år) och varit med om så mycket tillsammans kändes det alldeles eminent. Sista sidorna lämnade vi tomma. För det ska ju fyllas på med mer. 
 
 

sommarhuset 2025

 
 
 
 
 
Jag och min syster Sara har alltid sagt att när vi blir vuxna ska vi minsann köpa oss ett sommarhus på Gotland tillsammans. Ett sommarhus med plats för avkoppling och återuppladdning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom både min och Saras evetuella familjer kommer bo    där under somrarna behövs ett stort och rymligt kök med    massor av sittplatser. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bara fint porslin kommer användas. Sådant som kommer från loppisar eller second hand-affärer eller klassiker så som Mon Amie-serien. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sovrummen får gärna se lite ut som detta. Enkelt och personligt. Eftersom det är rätt dyrt med sommarhus inreds nog det mesta i andrahandsting skulle jag tro. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Badkar med lejontassar och ett toalettbord alá 1920-talet har alltid varit bland det finaste jag vet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En öppenspis känns ytterst nödvändigt med tanke på alla spökhistoriekvällar som kommer avverkas och regniga dagar som behöver en sprakande bakgrundsmelodi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min pappa har alltid önskat sig en hängmatta. Klart sommahuset ska ha en hängmatta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En stor och grön trädgård med urgamla träd och blommiga buskar. En sittplats för sena kvällsmiddagar och soliga pannkaksluncher. Älskar denna bild så mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En plats för de små också, för vem vet? Både Sara och jag kanske kan kalla oss för mamma vid det här laget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

för vintern har ännu en gång somnat in

 
1 maj. Inventering och lunch med laget. Cykeltur till staden. Första-maj-tåget. Koffeinfritt kaffe. Boyfriendfit jeans. Framtidsprat och gassande sol på bara armar. 
 

RSS 2.0