Önskelistan.

 
En liten läsare frågade om jag inte kunde visa vad jag önskade mig i juklapp (sånt är kul) och här har vi svaret. Hade faktiskt inte tänkt så mycket på det innan. Böcker är alltid bra, doftljus likaså och The Royal Concepts LP skulle sitta jävligt fint då jag för någon vecka sedan stolt fick överta min faders slitna LP-spelare från 80-talet. 
 
 

Spectrum

Andas in din existens fastän jag vill bort

Finner vår sanning i hoppet av tvivel

Vilar i vårt tysta drama

 

Bär ditt hjärta likt en stulen dröm

Öppnar himlar med trasiga nycklar

Inget kan längre förblinda oss

 

Vi springer där ljus inte kan jaga oss

Gömmer oss där kärlek kan rädda oss

Jag kommer aldrig att låta dig gå

 

 


This is what fun looks like

 
Vi hade kul i fredags.
 
 

Festligt

 
I fredags firade vi Johanna. Hon fick shotglas, cocktailglas, en plunta och en manlig strippa av oss i present. För några veckor sedan när jag frågade vad hon önskade sig så svarade hon att hon ville ha en butler. Klart hon ska ha en butler, tänkte jag och drog samman hela sibs och alla hennes vänner för att få ihop det ekonomiskt. Klockan 23.00 satt hon på en stol med en ögonbindel för ögonen och möttes sedan av en sinnessjukt vältränad man i kostym med en handduk över ena armen. Detta varade ju såklart inte så länge då han mer eller mindre var helnäck efter x antal minuter. Vi som fick agera publik till det hela skrattade inte, utan skrek rätt ut av skratt under hela akten.
 
Sen så kom hennes föräldrar hem. 
 
 
 

Interiör

 
Mjo flytta hemifrån snart kanske ja tack.
 
 

Basement

 
 SÅ JÄVLA FETBRA ÄR DETTA.
 
 

Johanna

Denna DARLING på bilden fyller 18 år idag. Alltså en av mina allra allra allra bästa människor. Gash hur ska jag ens säga detta.
 
 
Vår vänskap började med att jag lovade att stå med dig i ledet till Mulle men dissade i sista stund så att du fick stå själv. Sedan minns jag att du döpte din My Little Pony till Cloé fastän jag redan hade paxat det namnet.
 

Vi gjorde en film i typ trean med tre andra tjejer om häxor och älvor i Mördardungen på vårt område. Vi visade den i skolan och tyckte att alla borde betrakta oss som filmstjärnor efteråt.

 

Vi började i handboll. I samma lag. Så när vi inte umgicks i skolan eller på fritiden hängde vi i Irstahallen och lärde oss tre-två-ett-försvar och hoppskott. Åkte på cuper långt åt helvete och spelade matcher varje helg som gick lite som det gick.

 

Vi var med i skolans Melodifestival ett antal gånger och typ kicked as. Årets jävla happening var det. Alltid på liv och död.

 

En gång, dagen efter jag fyllt 10 tror jag, skulle vi få sjunga med pappas band på Blue Moon Bar. Så himla pepp var vi och dansen som vi tränat och tränat och tränat på satt som en smäck. Håll om mig sjöng vi. Har det på film, haha.  

 

Jag skulle sova hos dig. Det var vinter minns jag för vi hade lekt i snögrottor utanför ditt hus. Vi åt popcorn med någon konstig krydda på och jag fick jätteont i magen. Din mamma började proppa i mig massa piller och sa att allt skulle bli bra och jag sa okej fastän jag egentligen bara ville åka hem. De där sablans pillren var ju lagom effektiva. Det hela slutade med att jag spydde på ert hallgolv klockan 04.00 på morgonen efter att ha sprungit förbi den första toaletten (fortfarande oklart varför). Så när jag slutligen tjöt så att tårarna sprutade och fullkomligt bad om att få åka hem sa din mamma ”Men jag vill inte väcka dina föräldrar...”.  

 

 

Jag sover ju inte hos dig längre. Inte i ditt hus. Inte sedan vi insåg att ditt hus är hemsökt och att jag är aningen lättpåverkad för just sådant. Som att sätta sig upp i sängen mitt i natten och gråta så högt att din mamma vaknar och inte minnas någonting dagen efter. Eller plötsligt höra hur en basketboll börjar studsa på undervåningen fastän det bara var vi två hemma. Eller vakna med två exakt likadana riv sår på höger hand. Mysigt.

 

Jag förstörde din mammas cykel en gång. När vi skulle lämna inbjudningar till mitt kalas. Jag slant på trampen och skrapade upp hela knät medan jag desperat höll i mig i styret och körde in i en brevlåda. Kom sedan vinglandes runt hörnet där du stod och väntade. Hjälmen var på sne, styret fucked up, knäet köttigt sårigt men kläckte ändå ur mig "Det är lugnt. Jag mår bra.".  

 

I årskurs 6 åkte vi till Säfsen på avslutningsresa med klassen. Det jag minns är att vi var tvungna att visa oss i foppatofflor inför vår nya högstadieklass eftersom avresan skedde på samma dag som den första träffen. Sedan att vi bodde i små röda stugor, badade fastän det var alldeles för kallt och gick och grät längs en spökvandring fastän vi fått en tänd lyckta så att de som spökade inte skulle skrämma oss.

 

Vi blev tonåringar och upptäckte tuperingskammen, foundation, Adidaströjor, Sony Ericsson, skinnjackor och vita Converse. Vi började på Viksäng, högstadiet, och var så stora och så erfarna som alla 13-åringar anser sig vara. Första fyllan hann vi med här också. Vi var med i en låtskrivartävling och sjöng klassens egenkomponerade låt ”We go green” som kom på fjärde plats. Liksom alla andra som inte kom etta, tvåa eller trea. Började nian och spelade Bankaslå varje rast. Grät på avslutningen för att vi borde.

 

Någonstans där hann vi med ytterligare en cykelolycka. På väg till skolan körde våra styren ihop sig samtidigt som en bil trängde ut oss ur gatan. Michis och Nora som inte såg utan bara hörde körande bil - JONNA! - krasch trodde att vi hade blivit påkörda och dött. 

 

 

Du har ju en talang för att sjunga också. En viss enorm talang. Det är väl bara jag (tror jag) som insisterat på att du inte ska söka till Idol. Bara skit. Gå klart skolan först och jobba dig sedan succesivt uppåt, om det står klart att det faktiskt är det du brinner för. Där var vi faktiskt rörande överens.   

 

För två och snart ett halvt år sedan började vi gymnasiet. Det var första gången någonsin som vi inte skulle stå på samma klasslista. Lite oroliga var vi ju, för att glida ifrån varandra. Men det gjorde vi inte. Vi prickade båda in rätt gymnasium. Började umgås med nya människor. Men hade alltid varandra och Sibs att falla tillbaka på. Vilken tur att det blev så.

 

I somras åkte vi till Rhodos med planer på att hyra cyklar för att se ön, gå powerwalks varje morgon, äta picknick på ett berg och mata fucking getter. Så blev ju självklart inte fallet. Detta slutade ju med 6/9 nätter på bargatan, överkonsumtion av blåbärsshots, dans på Solsidan/bord/soffor/bardiskar/etc, en sjuhelvetes förkylning och 24 h i sällskap med sonen till chefen på Versacekontoret i Paris.

 

Du har hittat en uttrycksform för ditt fullkomligt briljanta sinne för humor. Att du snart har 7000 följare på Twitter är ju egentligen helt jävla galet. Men samtidigt är det väl på tiden kan jag känna, att du får den uppmärksamhet som du förtjänar så enormt.

 

Det är ju himla fint också, tycker jag, att vi hamnat på samma ställe när det gäller åsikter och värderingar. Nu ska vi ju till exempel krossa både patriarkat, rasism och homofobi tillsammans. 

 

För några veckor sedan kom vi hem från London som tillfälligt ser ut att bli vår nya hemstad om knappt ett år. Hur det kommer sluta får vi väl se.

 

Som jag har skrattat med dig.

 

 
 

Laget

 
Men HUR fint var det inte att träffa alla små pinglor i fredags igen efter en hel höst utan varandra. Första hösten någonsin som vi inte spenderar i en hall tillsammans. Jag som inte riktigt hunnit reflektera över hur det känns att inte kalla sig handbollsspelare längre kände plötsligt hur kolossalt mycket jag saknade det. 
 
 
  

Vi är alla trasiga och trasigare ska vi bli

Det här sociala skalet som vi försöker gömma oss bakom. Det tycker jag inte riktigt om. Vi har alla hemligheter. Vi bär alla på skam. Och vi är alla osvikligt övertygade om att vi är ensamma i detta. Allt är ytligt och man påstår sig hata den där ytligheten samtidigt som man kommer på sig själv med att längta efter den och sträva efter den och skada sig själv för att få vara en del av den. Skrapa på vilken yta som helst och du hittar en person som är rispad, som är lycklig, som är förvirrad och sårbar och allt det som du också är fast på sitt alldeles egna vis. Jag har ofta funderat över en sak, om alla skulle vara sig själva totalt och fullständigt. Om ingen skulle bry sig om normer och ideal och ramar att hålla sig innanför. Förstå vilket intressant samhälle detta skulle bli.

   Vi är alla trasiga och trasigare ska vi bli och därför är det så himla viktigt att vi vet att ja, vi kommer alltid vara ensamma men att vi ibland, under rätt omständigheter, kan vara ensamma tillsammans. 

 

 


Mörk

 
 
I onsdags fick jag för mig att färga håret. Så jag tog mig till ICA, köpte ett paket som såg bra ut och åkte hem. Sen kom Emma och hejsanhoppsan så blev hon svarthårig och jag några snäpp mörkare. Allt inom loppet av tre timmar. Så det kan gå. 
 
 

Tapas 2.0

 
Det här med tapas på mitt golv var ju ett ganska trevligt påhitt.
 

Burn

 
När vi ändå är inne i videosvängen... För några veckor sedan ägnade jag ju en helg åt att filma material till en musikvideo (då jag bland annat lät mina närmaste, käraste vänner hoppa i Mälaren med kläderna på) till filmkursen jag läser. Den blev klar i fredags. Förbannat nöjd. 
 
 

The Royal Concept

 
 
Så jävla fet(t) låt/video/band.
 
 

London 3:51

 
Vi utnyttjade ju självklart mitt nya kamerahus till max där borta över Atlanten genom några snuttar film då och då. Klippte ihop det idag och här har vi resultatet. Saknar. Så. Himla. Mycket. 
 
 

Höstpepp 2.0

Emmylinnea gjorde ett himla fint inlägg med höstpepp från sina läsare som jag tyckte väldigt mycket om. Här kommer mina favoriter. Förstår inte varför så många blir så depp av det här halvåret? Allt är ju cirka megamysigt och megabra.
 
- På hösten kan man tillbringa sina lediga dagar inomhus med en bok i ena handen och en kopp kaffe i andra. Man kan komma hem och lägga sig i sitt badkar efter skolan för att få upp värmen. Varje dag kan man vira in sig i världens mysigaste halsduk, gärna en senapsgul. Och man kan tatuera sig, utan att behöva bekymra sig för sol och bad. 
 
- Under höstens mörka morgnar brukar jag tända massa ljus fast det är supertidigt och jag är så trött. Sedan sitter jag där och myser med en stor kopp kaffe och min favorit tidning. Det blir lite lättare att gå till skolan i kylan med en sådan mysig morgon.
 
 
- Koka en drös med té mumsa på naturgodis se fransk film klä sig i fina klädslar köp nya mönstrade sänglakan doftade ljus gå till biblioteket och låna böcker med de finaste historierna som tillexempel ¨vi är inte sådana som i slutet får varandra ¨eller varför inte ¨a perks of being a wallflower¨och ta hand om dig själv! det är bestyr som jag brukar pyssla med under höstens kyliga dagar.
 
 
- Sitta länge länge på cafe med fina personer utan att få dåligt samvete att man inte är ute eftersom vädret ändå är kasst.
 
- Jag har alltid älskat hösten allra mest just för att det är ok att inte behöva hålla tillbaka allting som känns tungt, typ. Sedan tycker jag också om att vakna till regnet, ge mig själv fem extra minuter i sängen, dra på regnjackan och åka till studion och bara skriva hela dagen. Under hösten, när det inte finns så mycket att se eller uppleva utomhus, så ges det utrymme till inspirationen, som finns inuti, att komma ut. Tycker jag, då.
 
 

Håll till godo

 
Londonbilder är på ingång. Photoshop har valt att sluta samarbeta vilket känns sjukt okul eftersom bildredigering typ på ett ungefär är det enda jag känner för nuförtiden. Så ja, håll till godo helt enkelt. Så länge får ni två sådana där fint högupplösta instagrambilder - en på mina nya pjuks aka Londonköp och så en på en avkomma av min nya bästa vän. Jag har nämligen blivit med Polaroid. 
 
Nu, om ni ursäktar, tänkte jag leva the life as a höstklyscha och gosa ned mig i min säng medan regnet smattrar mot rutan framför ännu en halvbra svensk deckare. Gått och blivit småberoende i filmatiseringarna av Maria Langs böcker (Ola Rapace kändiscrush forever<3) trots att de inte är sådär börjar-gråta-bra. 
 
Puss.
 

5

Här kommer fem saker som piggat upp en inte så bra tisdag.
 
 
Hanna Ingelstens "vegeterian xmas"-board på pinterest. Bästa inspon för en som kommer få prova på helt nya alternativ i år! Hittas här.
 
 
 
 
Ett vagt rött läppstift som jag snodde lite av på Make Up Store efter skolan. Man blir så mycket mer pepp på allt när lite färg är med i bilden, tycker jag.  
 
 
När vi ändå är inne på Hannah Ingelsten kan jag ju passa på att tipsa om hennes koppla av-lista som är ca livsnödvändig när kaoshjärnan är igång. Sen så har hon ju en blogg också som jag inte kan låta bli att älska mer och mer för varje dag som går. Coffeeworld heter den. 
 
 
Sen så kan ju en inte låta bli att dra lite på mungiporna när detta plingade upp på telefonen. Score.
 
 

London | InstagramPuss från London. Nu åker vi hem.RSS 2.0