När ingen ser

Ni vet kvarten efter ett biobesök. När den vita duken blivit svart och publiken långsamt reser sig upp i takt med det dova ljuset från lamporna som långsamt intar biosalongen. Visst är det jävligt lägligt ändå? Att gubben i stolen bredvid äntligen slutar prassla med sin Gott & Blandat-påse precis när eftertexterna börjar rulla. 

 

Ni vet när man återigen kliver ut på gatan. Hur filmens färgfyllda rike sakta byts ut genom varje steg man tar mot den ordinära vardag man så väl känner till. Människorna runt omkring är så inne i sina mönster. Sociala koder, överallt. Samhället har oss alla i ett grepp, eller hur? På ett eller annat sätt. Priset för att vara utstickande är ensamhet. Ensamhet och utstötthet.

 

Luften känns klarare. Synen är skarpare. Ljuden från skorna som träffar asfalten klapprar om möjligt ännu mer nu än innan. Andhämtningen är tyngre, åtminstone föreställer man sig det, och regnet faller poetiskt från den mörka himlen och lämnar blanka pölar här och var som i sin tur reflekterar det orangea ljuset från gatlyktorna. Man kikar över axel, just så som huvudkaraktären i filmen gjorde strax innan antagonisten gjorde entré, och ser allt ur en helt annan vinkel. Man inser att allting kan vara annorlunda. Man frågar sig själv varför det inte är det. För en sekund vänder man ansiktet mot himlen. Låter det lätta regnet träffa ens ansikte.

 

Inget avvikande. Inget som skulle väcka uppmärksamhet. För vi lever i den verkliga världen. Här är vi aldrig avvikande. Ändå är det så tydligt att det är just det vi vill.

 

När ingen ser, hur dansar vi då?

 

När ingen hör, hur sjunger vi då?

 

Vilka är vi, när vi tror att ingen ser?

 

 

 

Och varför skiljer sig den personen så mycket från den vi väljer att visa?

 

 


Kommentarer
Postat av: Nea

Åh...

Så sant. Jag känner igen mig i varje ord. När fantasins värld bleknar bort och vardagen känns som ett slag i magen. Och man önskar att man levde i filmens värld.

Du skriver så vackert!
Kram!

2014-03-15 @ 11:45:59
URL: http://palomitas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0