Angelica Blick.

 
Bilderna kommer från http://nyheter24.se/modette/angelicablick/
 
 

Nu du, Rhodos.

 
Imorgon beger jag mig till Arlanda och sedan vidare till Rhodos. Min första utomlandsresa på egen hand. Är så satans nervös. Bygger upp värsta möjliga scenarion i mitt huvud som till exempel att Taken blir verklighet och jag eller Johanna glider in i prostitutionsbranchen, att vi ska bli rånade av taxichauffören, att jag ska tappa bort mitt pass (om vi ska prata rimlighet så ligger detta högst på listan) eller att en fågelfan flyger in i propellern på flyget och vi störtar ned i havet.
 
MEN nu har jag sagt åt mig själv att NÄE JONNA NU FÅR DET VARA BRA.
 
Så istället väljer jag att tänka på långa soltimmar vid poolen med ett utav Dan Browns mästerverk i handen eller min nya resedagbok, på färgglada drinkar om kvällarna, på att hyra cyklar och upptäcka Rhodos på riktigt, på att få göra mig fin och bära de där klänningarna som jag bara kan bära cirkus två gånger om året, på brännan som kommer sitta som en smäck så här i slutet av sommaren (förlåt för att jag nämner det) och på att jag ska få äta hotellfrukost i tio dagars tid. Sen att jag åker med en utav mina absoluta bästa gör ju inte saken sämre. Vi åker på vår resa, på våra villkor.
 
Tema? INGA JÄVLA MÅSTEN.   
 
 

Jo, en annan tog väl spontanövernattning till en ny nivå igår.

 
Jag har varit hemma själv den här veckan eftersom min familj begav sig till Gotland förra söndagen. Innan jag börjar förklara vad som hände så kan det vara värt att nämna att jag är extremt mörkrädd samt en aning känslig när det kommer till spöken/andar/osv. Och när jag säger extremt så menar jag extremt.
Så.
Igår bestämde jag mig för att sova med öppen dörr till mitt rum eftersom det var cirkus fyrahundra grader där inne. Men så börjar min dörr glida upp lite för fort för att det skulle vara en vindpust (hade förresten inte ens några fönster öppna) och så knakade det pltösligt ovanligt mycket i golven. Jag får hyperpanik. Ringer halva släkten. Ingen svarar. Kommer på att Emma kanske är vaken. Smsar henne.
 
Så cirkus halv ett igår natt kom hon över för att hämta upp sin stackars vän med spöktrauma. Hej alla grannar som såg två 18-åringar igår natt varav den ena bar foppatofflor och var insvept i sitt rosa täcke. Kul.
 
Emma, du ska ha en puss. Vad som kan tilläggas är att jag gick hem i samma outfit imorse. 
    
 

Slokhatt/spetsbh/minimalist/magkort

 
Peppen på höstkläder är ENORM men en får väl försöka att hitta lite roligt i och med sommarmånaderna också. Även fast jag föredrar stora halsdukar framför bara ben. Slokhat är coolt, har alltid var och kommer alltid att vara, liksom minimalisktiska skärningar och Elsa Gustavsson alla kategorier. Magkorta toppar har det blivit väldigt mycket av på senaste tiden men det tycker vi om. Sen så kan man ju alltid drömma om de där 50-tals-kropparna. Damn, those curves. 
 
Källor finns att hitta på min pinterest - jonnafyhr
 

Tre bloggfavoriter.

Okej, eftersom jag är sämt på att blogga för tillfället på grun av jobb, andra skriverier och återhämtningtid med Heroes och kopiösa mängder grönt té tänker jag nu tipsa om andra bloggar som ni kan läsa medan jag tar bloggsemester. Här kommer tre favoriter!
 
 
-   floras.blogg.se
 
Det är som att kliva in i en varm mysig lägenhet från sextiotalet med stringhyllor och mönstrade sängöverkast. Flora är även snudd på världsbäst på att binda ord till meningar. En favorit.
 
 
-   kaffeblask.devote.se
 
En fotoblogg av Hanna som även ligger bakom ett favvokonto på instagram - hannaomansson. Älskar råheten i hennes bilder.
 
 
-    coffeeworld.blogg.se
 
Och så självklart, coffeeworld. Tipsar sönder om denna men alltså, om du vill lära sig se det stora i det lilla och känna dig lätt i hjärtat så är detta bloggen för dig. Hannah Ingelsten är bäst. 
 

Ledighetstimmar.

 
Läser Dan Brown, äter franskt valnötsbröd och dricker Kobbs blåbärslycka en morgon som denna. Fixar med spotifylistor (har ju fått ett eget konto, självständighetskänslapunktcom.) och småförbereder packningen inför Rhodos. En vecka kvar och jag håller näst intill på att gå av på mitten av orolighet inför flygresan. Drömmer ALLTID exakt samma sak flera nätter i rad innan jag ska flyga. Att vi störtar i havet och blir uppätna av valar. Funderar därför på om jag ska ta x antal sömntabletter innan (och riskera att anlända i rullstol) eller som Fanny sa, supa mig full.    
 

Känn ingen sorg.

 
Det här är en sådan film som jag kommer köpa på DVD. Och när den går som fredagsbio på TV4 om sisådär 20 år ska jag tala om den så som min mamma talar om Dirty Dancing. 
 
 

I den allra högsta grad.

 
Det är söndag det är mulet jag är ledig. Jag vet inte om jag sagt det någon gång här förut men söndag är faktiskt min absoluta favoritdag. Det finns ett sådant lugn i just den dagen. Sällan några måsten. Och måsten är sådant som jag har lite svårt att hantera. Kanske hör det även ihop med att jag är ganska... mörk. Höst, söndag, regn, böcker, té, långa osammanhängade texter om livet och allt som hör till. Sådant är jag. Det är då jag känner mig i allra högsta grad levande.
 
Förresten så inviger jag min nya kopp och tillhörande té från Mon Amie idag som jag fick av bästabästabästa Michis när jag fyllde år. Jag hade inte ens sagt att jag ville ha just den koppen, ändå visste hon.  
 
 

För att kunna lyssna och lära måste ditt sinne vara stilla.

 
En sommarfrukost i sin fulla glans samt en ny klänning som jag införskaffat till Rhodos. Det är så här det ska vara. En annan sak som bara "ska vara" under sommarlovet är alla dessa sommarpratare som hörs från diverse högtalare över grannhäcken på mitt område. Jag är en slavisk lyssnare och har redan samlat på mig några favoriter som kommer att få följa med mig in i höstmörkret. Något jag verkligen rekommenderar är att koppla in hörlurarna i spåret. Finns inget bättre att springa till!
 
Mina favoriter

Filip Hammar
Helena af Sandeberg
Carolina Gynning
Jonas Gardell
Maja Ivarsson
 
Bädda upp med filtar en mulen dag och bara lyssna lyssna lyssna på människor som tagit sig till exakt den plats i livet de vill vara på. Så inspirerande och peppande. Puss och kram!
 
(Nej, jag har inte vågat lyssna på Kristian Gidlunds sommarprat än. Väntar på rätt tillfälle.)
 
 

Nu har jag varit på en roadtrip.

 
Vi var på en familjeroadtrip igår runt om i länet vilket var ett mycket trevligt sommarbestyr. Vi checkade av allt från loppisar (där vi hittade en fin men inte särskilt fungerande polaroidkamera) till räksmörgås i en trädgård och heminredningsshopping på Åsby i Hallstahammar. Ett avslut på Elsa Anderssons konditori i Norberg med diverse härligheter kändes som ett alldeles ypperligt beslut som kommer att fattas betydligt fler gånger framöver.  
 

Och i den ljumma natten ropade vi så att alla andra fick veta.

 
Jo, jag körde ju ihop mina två bästa tjejgäng i lördags för första gången. Något som skulle visa sig bli en succé. Jag bjöd på fanta och rosé tillsammans med lite klassisk grillmat och avslutningsvis färsk frukt med citruskräm. Under kvällens gång avverkades inte mindre än fem olika tävlingar mellan de båda lagen Bearnaisesås och Death Eaters och tre av dessa var lappen i pannan, blindbana och tio frågor om mig för att ta reda på vem som skulle bli utan julklapp i år. Det visade sig att ingen av de tio (så kallade) bästa vännerna visste att det var min namnsdag som ägde rum den 21 augusti. Men men. Det lilla sting av irritation som uppstod kompenserades med den brutala mängd asgarv som infann sig under större delen av kvällen. BÄSTA MÄNNISKORNA, utan tvekan. När klockan började närma sig midnatt drog jag och halva sällskapet ned på stan i form av den bästa cykelturen jag någonsin upplevt.
Där och då blev jag 18 år.
Där och då slog klockan över till den 7 juli.
VI skulle in på min krogendebut vilket gick galant även fast det var lite mindre folk än vanligt på grund utav Power Meet. När vi kände oss klara cyklade vi hela vägen till bryggan vid Framnäs för att nakenbada av oss all svett som vi samlat på oss på dansgolvet för att sedan slutligen cykla hemåt i gryningen.
 
Slå det ni. 
 
   
 

Idag är det min 18-års dag.

 
Idag är det min 18-årsdag. Idag blir jag officiellt vuxen. Jag har inte riktigt fått grepp om alla de möjligheter som har öppnat sig för mig i och med att sjuan har blivit till en åtta men jag antar att det kommer i sinom tid. Livet har varit eminent under de två senaste dagarna. Mina fina närmaste människor har verkligen gjort mer än vad jag någonsin skulle kunna be om. Som avslutning åker jag och min familj för att ta ett kvällsdopp. Jag skiter i att jag låter så där äckligt bloggig just idag för hur löjligt det än låter så är det precis så det är och precis så det känns. Så jag tänker leva på det. Jag tänker pumpa ut så mycket som möjligt av det som är kvar av den här dagen. Livet är bara bra. Jag kan inte säga något annat. 
 
Puss och kram på er, fina människor. Unna er något riktigt fint ikväll.
 
   

Så vi kände alla pilsnergubbar i stan.

 
Jag har inte gift mig med en spanjor och rymt till andra sidan jordklotet eller hamnat i koma eller något annat dramatiskt som några utav er möjligen kan ha fantiserat ihop. Jag har bara tagit lite ledigt. Och jobbat en del. Eller ganska mycket kanske. Ok, väldigt mycket. Idag har jag dock förmånen att vara helt ledig, från morgon till kväll, vilket skulle kunna jämföras med att ta av sig bh:n efter en väldigt lång dag. Typ den befrielsen. Men nu ska vi inte låta allt för negativa här, nej, för jag gillar ju mitt jobb...Speciellt den dagen i månaden då kontot får lite påökning. Det är ju himla mysigt alltså. 
 
Hur som helst så passar jag på att läsa om min mormor i VLT (ingen i släkten hade en jävla aning om att hon gått och blivit intervjuad av länstidningen) så här efter en nära-döden-upplevelse (synonymt med löprundan jag försökte mig på med fader min) och en dusch i min alldeles egna takt. I övrigt tänkte jag ägna mig åt att läsa noveller. Ha en bra tisdag, kompisar!
 

RSS 2.0