London | Dag 2

Dag två och vi vaknade upp efter en ISKALL natt på hotellrummet.
 
Gick till cafét bredvid som serverade klassisk engelsk frukost vilket inte var en hit.
 
Emma var fashion som vanligt.
 
Sen letade vi rätt på tunnelbanan.
 
Samt vilken linje vi skulle ta.
 
Det var nämligen dags för Camden!
 
Se mer här om varför Camden är så bra. Massa massa massa bra affärer.
 
 
 
Vi shoppade, shoppade, shoppade, shoppade. 
 
Efter tag skulle det ätas och vi hamnade återigen på en pub (vad annars när man är i London) och drack svensk cider.
 
Dock inte Johanna som inte hade fyllt 18 än. Så här glad var hon för det.
 
ÄLSKAR denna på Emma. Michis som tagit den. 
 
Det här ska vi inte tala om. 
 
Vi hade nästan bara nyinförskaffade kläder på oss. Här hade jag ny kappa från Forever 21 och WonderWomen-magtröja från Primark.
 
Glad Jojjsen på tuben. 
 
SEN HÄNDE DETTA.
 
Vi fick ett extrem-yolo-infall och bestämde oss för att åka cykeltaxi hem till hotellet. Alltså en SÅDAN HÄR.
 
Jag och Johanna trängde ihop oss i en och Emma och Michis i en annan. 10 pund kostade det och de var de mest värda pengarna under hela vistelsen. Så. Jävla. Roligt.
 
Vi skrattade så vi grät längs hela Oxford Street. Chauffören KÖRDE OM dubbeldäckare. Stackarn var helt slut när vi kom fram och cyklade sista biten på lättaste växeln. Trampade som en idiot i snigelfart. Ni kan ju tänka er fröken Nordström i det läget...
 
När vi kom hem börjades det shottas vodka med citron och salt. Vi skulle nämligen ut! Lite oroade över att Johanna som nämnt inte var fylld myndig men efter ett tag (läs:tre shots var) så kände vi att ÄSCH VAFAN TA MICHIS LEG SÅ KAN HON TA SITT PASS. Kändes jättebra och tryggt och rätt. Speciellt eftersom Michis leg var från 2009 (då hon hade långt mörkt hår) och Johanna har axellångt blont hår. Klart det går liksom.
 
När vi kom till Soho träffade vi en dude som kallade sig själv Lucky. Han drog med oss till "sitt ställe" som skulle vara bra. VI blev uppskrivna på hans guestlist och trots att vi inte hade uklädnader (halloween är megastort i over there) och trots att två av oss hade EXAKT samma ID-information... så kom vi in.
 
Dock så var stället lite sådär. Smockfullt med människor som hängde vid sina VIP-bord (vi hängde vid Luckys där det bjöds på free drinks och fri påfyllning hela natten och det var i och för sig najs) och två feta dansgolv men 70% av folket var svenskar och det var inte riktigt det vi var ute efter. Dock så spelades Lykke Li och annat bra som man aldrig skulle få höra ute i Sveariket.
 
Trötta, slitna och fulla tog vi en dubbeldäckare hem och sen var dag två över i London.
 
 
 
  

JB:s julavslutning

Här kommer lite bilder från skolans julavslutning. Ingen av bilderna är mina utan tillhör Jennie som går i min klass. Hon är en av de bättre (om inte den bästa) unga fotografer jag känner och ni hittar hennes blogg här. Ovan är jag och Josefine. 
 
År 3. Fattar fortfarande inte. 
 
Det här är Fredrik och han är den bästa läraren jag någonsin haft och någonsin kommer att ha. 
 
Och så lite elevframträdanden efter lärarnas julshow. ALLTSÅ vad jag är ledsen över att jag aldrig kommer att få uppleva det här igen. Så himla bra är det. Alltid. Älskar människor som kan bjuda på sig själva. 
 
Nu är det ett halvår kvar.
 
 

London | Dag 1

För typ en och en halv månad sedan åkte ju jag, Johanna, Michis och Emma till London. Flyget gick aptidigt från Arlanda så vi fick åka buss hela natten. När vi var framme köpte vi med oss Starbucks (överhypat) och hämtade ut biljetter/hittade gaten/etc. Vi fick utspridda platser på flyget och jag hamnade mellan två äldre män i kostym. Somnade med huvudet lutat mot stolen framför och dreglade i mitt knä. Hamnar lätt på min Top10SexyMoments-lista. .
 
Vi tog expresståget till Heathrow. ÄLSKADE arkitekturen. 
 
Därifrån tog vi en taxi till vårt hotell. Trötta och slitna som satan. Vi fick slå oss ned i deras luggage room/dinner room tills rummet var klart. Där och då bestämde vi oss för att avboka frukosten. Smulor och kvarlämnad disk överallt. En liten kyl med plastig köpeost och skruttiga grönsaker. När vi kom upp till vår korridor möttes vi av ett två meter stort hål i väggen. Vi ska bara sova här, vi ska bara sova här...  
 
När vi lämnat av oss väskorna och fixat till det som fixas kunde begav vi oss till Oxford Street för att börja bränna sedlar. Här är jag, något exalterad, inne på Topshop. (Notera antalet galgar.)
 
Michis var också happi.
 
Efter ett tag blev vi hungriga.
 
Så vi hamnade på en klassisk idyllisk liten pub på någon bakgata som hette Three Tuns. Så himla mysig och så himla bra personal.
 
Fina visdomsord över Johannas huvud.
 
Var lite orolig över att typ behöva äta endast pommes frites vart vi än gick på grund av begränsat utbud av veggiekost men det var faktiskt mycket mycket mycket bättre än i Sverige. Här tog jag till exempel vegetariska fish n' chips i form av friterad haloumi. Heaven var det.  
 
I och med att vi inte sovit på nästan 24 h här satt vi mest tysta och lyssnade på alla samtal runt omkring som skedde på bred brittisk accent. Ville verkligen bara krama om allihop
 
Sen fortsatte detta. Vi begav oss till Primark, armbågade oss runt och tog oss ut levande. Under denna timme ringde vi varandra flest gånger på hela resan eftersom vi tappade bort varandra hela tiden. 
 
Det var som att någon tryckt på SHOPPING MODE ON för vi begav oss inte mot hotellet förens kvällstid. Då gick vi till en restaurang på samma gata, åt middag, kollade WI-FI (<33333) och flabbade sönder på grund av övertrötta. När vi skulle bädda upp våra sängar senare på kvällen upptäckte vi blodfläckar på två av fyra lakan samt blodstänk i duschen. :)
 
 
 

Julafton

 
Nu ska jag titta på Gravity, läsa bok, titta på Ellen DeGenerese-klipp på YouTube, slöläsa bloggar, ligga i min säng och stirra upp i taket, redigera Londonbilder alternativt något annat trevligt där hjärnkapaciteten inte behöver utnyttjas särskilt mycket.
 

23.02

Och det enda som håller våra hjärtans hopp i brand är de små orden dit vi ständigt lutar vår misär

 

Det kommer att gå över

 

 


Baluba

 
 
Sådärja. Balubas julfest in pics. Jag och Emma funderade över hur många snygga människor det kunde finnas i ett och samma företag. Detta är ändå folket BAKOM kameran?
 
Och ja, förresten. Det var hatt-tema. Så att vi rätar ut diverse frågetecken.
 
 

22.38

Hej hej.
 
Idag var det julavlslutning. Lärarna briljerade som vanligt. Rektorn var julvärd i form av Petra Mede. Min mattelärare var naken med ett moln framför fillefjongen. Det hela avslutades med ett framträdande till Wrecking Ball. JBs julshower kommer en att minnas.
 
Nu ikväll har jag redigerat klart Balubabilderna och ska snart luta huvudet mot syrrans axel och titta på Nothing Hill. Ska inte göra någonting annat än att dregla ned min soffa det här lovet. Så himla längesen jag hade möjlighet till det. 
 
Har en så konstig känsla i magen.  
 
 
I förrgår blev första utkastet till romanen klart och idag överlämnades det till min lärare. Nu ska det redigeras, skrivas om, skrivas dit och diverse annat tills jag kan kalla den klar. Min lilla baby. Tänk att jag skrivit en riktig bok. Oavsett vad som händer så har jag skrivit en hel fucking bok. 155 A4 och 88 252 ord. Två och ett halvt års jobb.
 
Är så jävla stolt faktiskt. 
 
 
 
  

BAM

 
Dör för denna video.
 
 
 

Baluba

 
I onsdags förra veckan jobbade jag, Emma, Johanna och Emilia på Balubas julfest i Stockholm. Baluba är ett TV-företag. Ägs av Peter Settman och producerar Partaj och Café Bärs, etc. Jag skulle fota/filma och de andra skulle stå i baren. Vi fick dricka vin, äta julmat och lyssna på asbra peppmusik hela kvällen. En skulle väl kunna vänja sig vid att få betalt för sådant. 
 
 
 

Himlen

 
Himlen brann häromdagen. 
 
Musikhjälpen är igång och så även min julstämning. För oslagbar mysunderhållning kan man lyssna/titta HÄR.
 
Det har varit så mycket fokus på annat nu ett tag att jag inte ens hunnit reflektera över att det är julafton om två veckor. Men på lördag skall det bakas pepparkakshus och på söndag bör jag väl inhandla någon av de hittills noll införskaffade julklapparna (heh hej släkten) så att inte denna jul slutar med diverse ogenomtänkta impulsinköp.
 
Förresten, imorgon händer värsta bästa grejen!!!
 
 

Tatuering

För några dagar sedan skulle Johanna tatuera sig. 
 
Jag var med för att dokumentera och hennes syster Emelie för att agera stöd. 
 
Johanna var lite lätt stirrig sekunderna innan, kan man väl säga. 
 
Surr surr.
 
Var ju med Michis i London när hon tauterade sig. Sån himla ära att få vara med i sådana här ögonblick. 
 
Ont gjorde det också.
 
Men så himla fint blev det! Vad det står kan vi ta en annan gång.
 
 

Skinny Love

 
Igår spenderade Johanna och jag förmiddagen i fotostudion. Kommer sakna alla dessa kreativa möjligheter så mycket efter studenten. 
 
 
 

Garant

 
 
Fin formgivning på något så vardagligt som théförpackningar ger ju en estetnörd någon typ av tillfredsställelse ändå. 
 
 

Isabelle

 
Så mycket girlpower över denna brud. 
 
 
 

Lägesuppdatering

 
All tid går för tillfället till en viss roman. Har inlett deadlineveckan. Snart klar med första utkastet. Snart klar.
 
 
 
 

RSS 2.0